Från styrelsemötet 2019-12-03

Vi har ett konstant problem med att VaSyd, som skött sopsugen under många år, debiterar samfälligheten för stopp i sopsugen utan att specificera var stoppet uppkommit. Vi har drivit frågan under lång tid och viss förbättring kan skönjas.

Sannolikt får problemet en lösning eftersom Envac, som ansvarar för underhåll och service av sopsugen också kommer att ta över själva tömningen av tankarna (organiskt och hushållsavfall). De har lovat att om det inträffar stopp ska dessa faktureras separat och specificeras.

Detta är viktigt eftersom det är respektive tankägare som ska stå för kostnaderna i samband med stopp. Det är också viktigt att kunna identifiera om det finns delar av sopsugssystemet som inte fungerar utan att avfall fastnar.

På området sker just nu omfattande underhåll. Träbryggorna på två av dammarna har bytts och just nu byts singel och bärlager på två av våra öppna ytor (Aquapunkt 1 och 2). Dessutom sker ny- och inplantering på flera ställen.

Angående snöröjning så har avtal träffats med en ny entreprenör – Cima Maskin – som vi fått rekommenderat av Hambert form och trädgård.

Som vanligt sker snöröjningen endast verkligen vid behov för att spara miljön. Vi använder inte saltblandad grus längre utan enbart salt. Detta eftersom grusen smutsar ner och täpper till dagvattenrännorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.