Från styrelsemötet 2020-03-03

Liksom vid förra mötet dominerade Envac-problematiken. Framförallt när det gäller dålig specificering av stopp vilket gör att Riberstad måste ta kostnader som egentligen skall tillfalla tankägarna. Riberstad har varit mycket tydliga mot Envac om att situationen inte är tillfredsställande. Bland annat har Riberstad varit tvungen att kreditera fakturan till Brf Havslunden för stopp när det vid närmare granskning visade sig att specificeringen, som vi efter lång tid fått av Envac, var fel.

Ribestad bestämde sig att ta ytterligare ett möte med Envac där vi tar upp de problem som finns. Möjligen kommer vi också att använda oss av vår ensidiga rätt att omförhandla avtalet.

Positivt är att sopsugssystemet fungerar bättre än på mycket länge. Sannolikt ett resultat av att Envac sedan de övertog driftansvaret har skött underhållet bättre.

Arbetet med årsbokslutet fortsätter. Jonas Andersson har upptäckt att vissa kostnadsposter inte är rätt konterade trots att noggrann information har givits till HSB. Sannolikt är detta orsakat av personalbyte hos HSB.

Huvuddelen av utomhusarbetet är klart – bland annat har ytskikten på två aquapunkter bytts. Även träarbetet på bryggor och pergolor är klara.

När det gäller belysning så är fortfarande 6 lampor som sitter utmed kommungatan på blå huset och gröna trähuset trasiga. Dessa skall lagas av Malmö Stad – de är informerade sedan länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.